Cum pot cursurile pentru copii sa formeze un mindset de invingator?

Orice parinte isi doreste un viitor stralucit pentru copilul sau, tocmai de aceea multi investesc in educatia lor inca de la varste fragede. Insa este suficienta doar pregatirea axata pe stiinta? Studiile efectuate de psihologi, sociologi si cadre didactice au relevat faptul ca o imbinare a notiunilor stiintifice cu cele pragmatice, cu aplicatie practica in viata de zi cu zi, asigura cele mai bune rezultate! Pe acest concept se bazeaza si planul de cursuri pentru copii.

Se poate vorbi, deci, despre o „altfel” de scoala, in care se contureaza caractere si se acorda o atentie deosebita problemelor cu care se confrunta copiii si adolescentii de diverse varste. Metoda se axeaza pe invatarea experientiala, in care lectiile predate isi gasesc utilitatea rapid si sunt de un real folos cursantilor atat in prezent, cat si pe viitor. Programul de studiu stimuleaza si urmareste atingerea potentialului fiecarui copil, prin training, sprijin constant si evaluare permanenta.

Ce probleme abordeaza concret aceste cursuri pentru copii?

Dezvoltarea personala in randul copiilor nu este un moft! Un start corect este esential pentru ei si ii fereste, in timp, de la abaterea de la drumul si misiunea lor personala. Descoperirea talentelor cu care au fost inzestrati, a atuurilor de care se pot folosi, dar si a punctelor slabe care ii impiedica sa evolueze reprezinta o prioritate la aceste cursuri!

Corectarea punctelor slabe

Lipsa de concentrare, distragerea si delasarea sunt trei „dusmani” responsabili pentru blocajele cu care se confrunta tinerii. Odata ce sunt inlaturati, nimic nu mai poate sta in calea succesului acestora! Motivatia, increderea in fortele proprii, buna organizare, implicarea in actiunile si proiectele pe care le initiaza copiii sunt incurajate continuu, prin tehnici si exercitii practice, care ii invata cum sa ramana concentrati pe target-ul lor. Lenea, impedimentul primar sesizat de majoritatea parintilor in cazul copiilor lor, isi va gasi rapid drumul spre iesire, cursantii intelegand ca succesul nu va fi niciodata compatibil cu aceasta!

Formarea unei gandiri analitice

In vremurile de azi, dobandirea unei gandiri critice si analitice este foarte importanta pentru juniori. Capacitatea de a selecta informatiile si de a se feri de ideologiile inselatoare este perfectionata fara intrerupere, in cadrul unor cursuri pentru copii. Acestia vor trebui sa invete cum sa identifice „capcanele” din spatiul virtual, dar si cum sa evite manipularea, respectiv inocularea unor idei sau credinte distructive. Tinand cont de faptul ca profesorii specializati in dezvoltarea personala a tinerilor stiu exact care sunt pericolele cel mai frecvent intalnite la aceste categorii de varsta, ei pot interveni cel mai concret si coerent in pregatirea cursantilor, pentru a-i invata cum sa se protejeze in astfel de situatii.

Invingerea timiditatii sau a teribilismului

Doi poli opusi: timiditatea si teribilismul! Prima caracteristica ii vizeaza pe cei cu un deficit de incredere, iar a doua, pe cei cu un exces de siguranta de sine. Programul de cursuri pentru copii isi doreste atingerea unei stari de echilibru, in care participantii sa fie suficient de constienti de fortele proprii pentru a avea increderea necesara in ei insisi, dar si suficient de responsabili pentru a nu se pune in pericol, prin acte de teribilism.

Selectia prietenilor si a persoanelor benefice

Anturajele nefericite sunt extrem de periculoase! Din cauza acestora, multi tineri cad prada drogurilor, devin dependenti de alcool sau tutun si intra intr-un vortex din care nu reusesc sa se mai salveze, daca nu se intervine la timp! Inscrierea la cursurile de dezvoltare personala, inca de la varste mici, ii ajuta pe juniori sa deprinda flerul de a-si selecta prietenii si, mai tarziu, colaboratorii si partenerii, astfel incat sa beneficieze de relatii constructive. Cizelarea inteligentei emotionale, intra- si interpersonale, ii va ajuta pe tineri sa isi formeze sau sa se integreze in grupuri avantajoase si sigure.

Programul de dezvoltare personala, parcurs in cadrul unor cursuri pentru copii, pregateste noile generatii pentru lumea reala. Participarea reprezinta un pas important in formarea unui viitor adult de succes!