Cum să te decizi ce legume să plantezi în doi pași simpli

Este distractiv să decizi ce să plantezi în grădina ta de legume în fiecare an. Dar cu sute de soiuri diferite de culturi alimentare din care să alegi, uneori poate fi copleșitor.

Cum îl restrângi și să faci mai ușoră decizia pentru tipurile de legume pe care vrei sa le plantezi? Pașii nu sunt grei de urmat și după ce vor fi parcurși, totul va căpăta mai mult sens.

Ce trebuie să iei în considerare pentru luarea deciziei

 

1. Este ușor să fii prins în entuziasmul de a cultiva toate soiurile în trend doar pentru a fi mai deosebit. Așa că începeți prin a alege legumele pe care știți că le va mânca familia în loc să ai culturi nefolositoare.

Acest lucru te va ajuta să evitați pierderea timpului și a spațiului în grădină cu cultivarea unor legume exotice, noi, doar arată frumos pe pachetul de semințe sau în pozele Instagramice de pe Internet. Pentru a face acest lucru mai ușor, uită-te la lista de cumpărături. În primul rând, trebui să notează legumele pe care le cumpări și le găteși cel mai des .

Salata verde, morcovii, cartofii, roșiile, fasolea, spanacul, dovleceii, mazărea, usturoiul și ceapa sunt alegeri comune aici.

2. Următorul pas pentru a-ți da seama ce să plantezi în grădina ta de legume este să te gândești de ce vrei să crești legume în primul rând. Care este scopul tău principal? Iată câteva idei care te pot motiva:

  • Economisești bani – Dacă economisirea banilor pe factura de compărături este obiectivul tău principal atunci cultivă produse care sunt costisitoare în mod obișnuit. Nu dorești să ocupi timp și spațiu prețios pentru a crește alimente care sunt ieftine și ușor disponibile la supermarketul tău local. Ardeii gras, cartofii dulci, fructele de pădure și salata verde sunt câteva exemple de articole care sunt de obicei scumpe de cumpărat, așa că alege plicuri de semințe de legume rentabile și profitabile. Hectarul.ro oferă o gamă variată indiferent de scopul tău.
  • Consumul de alimente organice – Dacă consumul de alimente organice este scopul tău numărul unu, atunci planteaza legume care necesită o întreținere redusă și care nu întâmpină multe probleme cu dăunătorii. Acest lucru va face ca îngrijirea și întreținerea să pară un proces foarte ușor și îți va fi mult mai ușor să creșteți totul organic. Usturoiul, ghimbirul, ceapa, ierburile, cartofii și anghinarea sunt toate alegeri bune pentru această practică.
  • Dacă dorești să creșteți cât mai multă hrană pentru a-ți hrăni familia, atunci ar trebui să cultivi legume foarte productive. Dovlecelul, vinetele, rosiile, salata verde, castraveti, fasole verde, ardei, bame, varza kale, broccoli, cartofi și guacamole sunt cateva optiuni grozave.
  • Bucură-te de legume proaspete toată vară – Dacă dorești doar o recoltă consistentă toată vară, indiferent cât de mică, atunci vei dori să plantezi și legume foarte productive. Dar, în acest caz, alege legume care produc continuu, mai degrabă decât culturile de un ciclu. Roșiile, varza, fasolea, frunzele de salată, ierburile, castraveții sau dovlecelul sunt perfecte pentru acest plan.
  • Păstrează alimentele pentru mai târziu – Dacă păstrarea alimentelor este scopul tău principal, atunci alege legumele care sunt cele mai bune pentru conservare, congelare, uscare sau murat. Castraveții, roșiile, ierburile, dovleceii de iarnă, ardeii, porumbul dulce, ceapa, morcovii, fasolea decojită, mazărea, sfecla, usturoiul și tomatele sunt indicate pentru acest proces.

În cele din urmă, a decide ce să plantezi într-o grădină de legume se rezumă la alegerea ta personală și de ce vrei să crești legume în primul rând. Nu uita să începi cu puțin, astfel încât să nu fii copleșit nici de prea multă muncă, nici de o cantitate prea mare dintr-o singură categorie.

Sursă foto: unsplash.com