De ce ai nevoie pentru a fi un creator de conținut bun? 3 gadget-uri de bază

Videoclipuri, meme-uri, fotografii de toate tipurile și chiar articole diverse – acestea sunt numai câteva dintre lucrurile cu care se ocupă un creator de conținut. Indiferent că te gândești la fashion, gastronomie, educație, turism sau chiar sănătate, fiecare dintre aceste domenii de activitate are nevoie, în era tehnologiei, de prezență atât în mediul fizic, cât și în cel digital. 

Astfel, cunoscuți și sub denumirea englezească de „content creators”, creatorii de conținut sunt persoanele care concep și distribuie informații în formate variate prin intermediul platformelor sociale deja celebre la nivel mondial. Ritmul alert în care industria se dezvoltă cere, la rândul său, îmbunătățiri periodice ale mijloacelor prin care aceștia își exercită munca.  

Din acest motiv, unele dintre gadget-urile de bază de care are nevoie un content creator sunt:

Smartphone-ul 

După cum probabil te-ai așteptat, smartphone-ul este un dispozitiv esențial pentru creatorii de conținut. Deținerea unui simplu telefon poate fi suficientă pentru o persoană obișnuită, însă atunci când natura job-ului tău cere profesionalism și acuratețe este important să optezi pentru un produs pe măsură pe care să îl înlocuiești constant, în conformitate cu ultimele lansări. 

Una dintre cele mai populare variante printre „content creators” sunt gadget-urile care oferă atât calitate, cât și costuri avantajoase. Prețul pentru un telefon Samsung reflectă în egală măsură grija pentru detalii cu care acesta a fost conceput, dar și finisajele premium pe care le oferă. În plus, este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai performante smartphone-uri atunci când vine vorba despre realizarea fotografiilor și a videoclipurilor. 

Laptopul 

Odată ce ai imortalizat și filmat conținutul necesar pentru nișa în care activezi va trebui să treci la pasul următor – editarea și montarea materialelor obținute. În acest sens, un laptop va fi deopotrivă util și potrivit pentru nevoile tale. Prin intermediul aplicațiilor create special pentru acesta vei reuși să surprinzi esența conținutului tău vizual sau să creezi articole de blog, newslettere, colaje și mix-uri unice. 

Atunci când alegi produsul pe care urmează să îl folosești ia în considerare câteva aspecte cheie: viteza de procesare, sistemul de operare și calitatea display-ului. În plus, este recomandat să nu neglijezi nici dimensiunea și greutatea, deoarece un content creator este de cele mai multe ori în mișcare. 

Lavaliera/microfonul 

Fiind indispensabile în special pentru creatorii de conținut care realizează podcast-uri, lavaliera este un gadget care va asigura calitatea sunetului din videoclip. Dacă obișnuiești să ai și invitați cărora le iei interviuri sau cu care porți dialoguri este recomandat să achiziționezi și un microfon. 

Ia în considerare la acest capitol și formatul în care realizezi acest tip de conținut – dacă ești în exterior, va fi nevoie, cel mai probabil, de produse profesionale care să diminueze zgomotul de fond. Mai mult, în funcție de înălțimea și distanța pe care vei așeza camera și microfonul, este posibil să ai nevoie de suporturi și stative speciale. 

Calitatea materialelor pe care le produci este esențială pentru succesul tău în domeniul creării de conținut. Oamenii vor prefera întotdeauna să privească fotografii bine realizate, care surprind până la cel mai mic detaliu adevărata natură a lucrurilor, motiv pentru care trebuie să folosești un gadget corespunzător. În ceea ce privește zona de audio și video, lucrurile sunt asemănătoare – ai nevoie de sunet și imagini în format premium.