De ce e bine să porți ochelari de soare și iarna, nu doar vara

Iarna e ca vara când vine vorba despre ochelari de soare. Deși te-ai obișnuit să-i porți în anotimpul estival, îți sunt la fel de necesari și în sezonul rece. Iată de ce este recomandată utilizarea protecției pentru ochi pe toată durata anului.

Te aperi de radiațiile solare, vânt și praf

Dacă porți ochelari de soare iarna, îți protejezi vederea de expunerea îndelungată la raze UV. Prin alegerea lentilelor potrivite, reușești să previi afecțiuni oculare cronice și îmbătrânirea prematură a zonei din jurul ochilor. După orele petrecute în fața monitorului, când ieși brusc afară, ai nevoie de ochelari de soare, ca să atenuezi tensiunea asupra ochilor. În plus, ochelarii de soare te apără de vânt, ninsoare, viscol și particule de praf care duc la sensibilizarea și lăcrimarea ochilor.

Nu te mai deranjează reflexiile luminii în zăpadă

Spre deosebire de anotimpul cald, iarna te confrunți cu lumina solară reflectată de zăpadă. Acest fenomen, denumit si albedo, este foarte puternic. Ai senzația de oboseală și experimentezi un disconfort continuu. Filtrele de protecție și lentilele fotocromatice sunt aliații tăi, în fiecare zi de iarnă.

Ai siguranță mai mare când ești la volan

Este recomandat să porți ochelari de soare iarna, când conduci automobilul. Ai siguranță mai mare la volan și evaluezi mai bine situațiile din trafic, astfel nu riști să fii orbit de zăpadă sau de mașina din față. Ochelarii de soare te vor ajuta să ai o vedere clară, pentru că sunt concepuți să permită trecerea unei cantități suficiente de lumină, de aceea trebuie să alegi cu grijă cel mai potrivit model pentru ochii tăi. 

Consultă un medic oftalmolog și respectă recomandările primite în legătură cu mărimea ramelor, culoarea lentilelor, caracteristicile pe care trebuie să le aibă acest accesoriu necesar pentru vederea ta. Alege cea mai bună variantă, mai ales că îți poți cumpăra ochelari în rate cu un card de cumpărături și ai dobândă zero* pentru achizițiile pe care le faci în rețeaua de magazine partenere CardAvantaj.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.