“Este usor si sigur sa lucrezi cu drujbe?“ Raspunsul expertilor in domeniu pentru colegii lor incepatori

Daca esti un gospodar care vrea ca livada, gradina sau curtea lui sa arate intotdeauna bine, cu siguranta trebuie sa stii ca acest lucru presupune un efort considerabil. Sarcina de a mentine mereu in cea mai buna forma elementele de vegetatie din jurul casei tale este una dificila. Totdata, daca iti doresti sa pregatesti lemnele pentru iarna, acest lucru presupune noi eforturi fizice.

Nu doar gospodarii se lovesc de astfel de situatii, ci si meseriasii pe care clientii lor ii contracteaza pentru a se ocupa de astfel de sarcini. Pentru toti cei care au nevoie sa rezolve situatii de aceasta natura, lucrurile sunt mult mai simple daca apeleaza la ajutorul unei drujbe. Este, insa, acest echipament unul sigur si care poate fi manevrat cu usurinta? Daca esti incepator, iata ce sfaturi au expertii pentru tine!

De ce merita sa lucrezi cu drujbe si care sunt aspectele esentiale?

Atunci cand ai o livada, o curte sau o gradina foarte intinsa ca suprafata si bogata in elemente de vegetatie, te poti considera norocos. Este un adevarat privilegiu sa te poti bucura de un spatiu bogat in plante decorative, copaci, pomi sau tufisuri. Insa toate aceste elemente presupun si o ingrijire la cele mai inalte standarde.

De multe ori, toaletarea elementelor de vegetatie este complicata, din cauza faptului ca pot exista crengi foarte dure care sa necesite taiere. De aceeasi problema te poti lovi si daca ai o centrala termica pe lemne, pe care ai nevoie sa le pregatesti pentru sezonul rece. In acest sens, o idee pe care multi gospodari o iau in calcul este achizitionarea unei drujbe.

In acelasi timp, ei se tem ca nu sunt pregatiti sa foloseasca un astfel de echipament si ca risca prea mult, din punctul de vedere al securitatii si al nivelului de efort fizic depus atunci cand folosesc echipamente specializate. In acest sens, am solicitat o parere din partea expertilor, care au analizat problematica sigurantei si a manevrabilitatii in utilizarea unei drujbe.

De departe, problema sigurantei este cea mai importanta. Pentru a utiliza echipamentul in mod sigur, este foarte important sa te asiguri ca el este foarte bine intretinut. Verifica nivelul de carburant si ulei si asigura-te ca lantul este mereu ascutit. Totodata, asigura-te ca porti echipament de protectie.

Ai nevoie de haine comode, care sa iti permita sa te misti lejer, dar si de casca, protectie faciala si auditiva, incaltaminte cu talpa antiderapanta si manusi antiderapante. De asemenea, exerseaza tehnicile de taiere pe elemente usor de gestionat, inainte de a te apuca sa manevrezi unealta in proiecte dificile.

Astfel, vei ajunge sa o stapanesti foarte bine si sa ii cunosti cu adevarat secretele, in materie de manevrabilitate. Este foarte important si sa alegi un model pe care sa il poti manevra usor, adica unul care sa nu cantareasca foarte mult, in raport cu forta ta. Un amanunt care te va ajuta sa eviti accidentarile si sa tai si foarte eficient orice suprafata este acela de a nu taia cu varful drujbei si de a taia in directia opusa corpului tau. Astfel, lantul nu se va bloca si nu se va rupe.

Intra pe GeneralMotor.ro si descopera cele mai bune modele de drujbe, echipamente si accesorii necesare pentru o utilizare sigura si facila a unei unelte atat de importante si de eficiente!