Evitarea accidentelor, cel mai important aspect cand apelezi la inchirieri auto!

Atunci cand ai nevoie sa te deplasezi prin oras sau in afara lui, o masina este metoda cea mai potrivita pentru a ajunge rapid si in siguranta la destinatie. Se poate intampla sa ai nevoie de o masina atunci cand te afli in deplasari in alt oras si nu iti poti folosi autoturismul personal. In aceasta situatie, cea mai buna modalitate prin care iti poti rezolva problemele este sa apelezi la servicii de inchirieri auto.

Conducerea unei masini inchiriate vine, insa, si cu responsabilitati la pachet. Cea mai importanta dintre acestea este conducerea masinii cu atentie sporita, pentru a evita accidentele. Iata ce trebuie sa stii despre responsabilitatea pe care o ai, atunci cand conduci un autoturism inchiriat, precum si modalitatile prin care te poti proteja in situatia in care esti implicat in evenimente nedorite.

Inchirieri auto: de ce trebuie sa te feresti de accidente?

Pentru a putea inchiria o masina, este necesar sa respecti o serie de conditii. In primul rand, este obligatoriu sa ai varsta minima de 21 de ani si sa detii un carnet auto obtinut in urma cu cel putin un an. De asemenea, trebuie sa prezinti firmei de inchirieri auto focusrent documentele tale de identitate in original, inainte de a putea intra in posesia masinii.

Exista o serie de riscuri pe care proprietarul autoturismelor nu si le asuma si care intra in responsabilitatea ta, din postura de client. Intra in aceste categorie accidentele produse in urma conducerii sub influenta substantelor care pot afecta capacitatile de concentrare si de a conduce, precum medicamentele, somniferele sau alcoolul.

De asemenea, esti direct responsabil daca se produc daune la nivelul autoturismului din cauze precum lasarea deschisa a masinii, arderea tapiteriei cu tigara sau alte daune produse la nivelul caroseriei. Exista si situatia in care esti implicat in accidente care nu sunt produse din cauza ta.

In aceste cazuri, asigurarea RCA si asigurarea CASCO de care beneficiezi atunci cand apelezi la servicii de inchirieri auto iti vor garanta protectia. Chiar si asa, accidentele iti pot produce batai de cap, deoarece va trebui sa obtii numele si adresa martorilor care au observat accidentul si sa anunti firma de inchirieri in cel mult trei ore de la producerea incidentului.

Nu in ultimul rand, ai responsabilitatea de a obtine urmatoarele documente de la Politie, dupa producerea accidentului:

1. Raportul semnat de ofiter si stampilat;

2. Autorizatia de reparare, de la Politie sau firma asiguratoare

Cum te ajuta o asigurare SCDW?

Asigurarea SCDW (Super Collision Damage Waiver) este o asigurare complementara, special conceputa pentru serviciile de inchirieri de masini. Aceasta asigurare te exonereaza de plata daunelor cauzate de orice fel de intamplari din trafic, indiferent daca este sau nu vina ta pentru producerea lor.

Poti achizitiona polita direct de la compania de inchirieri auto, iar tarifele variaza in functie de tipul de autoturism pe care il inchiriezi. Pentru modelele mici, tariful porneste de la 9 euro pe zi, in vreme ce microbuzele si masinile premium presupun un tarif de 19 euro pe zi.

Pe FocusRent.ro poti gasi cele mai avantajoase conditii de inchiriere, precum si asigurari SCDW pentru care poti beneficia de reduceri substantiale. Inchiriaza masini de calitate si asigura-te ca circuli in conditii de siguranta, dar si ca esti protejat in orice situatie neplacuta ai putea sa fii implicat!