Implantul dentar: tot ce trebuie să știi

Implanturile dentare reprezintă în prezent cea mai bună soluție de înlocuire a dinților pierduți. Este o intervenție mai complexă, însă deloc dureroasă, fiind realizată sub anestezie. Dacă ai unul sau mai mulți dinți lipsă și evaluezi opțiunile pe care le ai pentru a obține un zâmbet frumos și sănătos, implantul dentar ar trebui să fie în top. Iată câteva lucruri importante pe care trebuie să le cunoști despre un implant dentar.

Implantul dentar este un tratament complex, de durată (minim 3 luni).

Spre deosebire de alte opțiuni de restaurare protetică (cum ar fi puntea dentară), care sunt gata în maxim o săptămână, implantul dentar se întinde pe o durată de 3-6 luni, dacă nu există complicații. După inserarea implantului dentar care joacă rolul unei rădăcini artificiale, urmează o perioadă medie de vindecare de 3-6 luni, timp în care implantul este integrat în os. Tratamentul este încheiat cu etapa protetică în care este aplicată coroana dentară sau proteza, după caz. Dacă ai găsit deja un medic dentist în București care să se ocupe de înlocuirea dinților lipsă, îți va explica în detaliu fiecare pas al acestei intervenții pentru a ști la ce să te aștepți.

Implantul dentar are o durată de viață chiar și de 30 de ani.

Inserarea unui implant dentar implică o investiție mai mare, însă dacă stai să analizezi beneficiile și rezistența sa de-a lungul timpului, putem spune că vorbim de o investiție pe viață. Dacă urmezi recomandările medicului, ai o igienă orală corectă și nu amâni vizitele periodice la stomatolog, te poți bucura de implantul dentar minim 30 de ani. Nu putem spune asta despre o punte dentară (a doua opțiune populară de înlocuire a unui dinte lipsă), care are o durată de viață de aproximativ 10 ani și necesită șlefuirea dinților vecini (și sănătoși) și transformarea lor în dinți de suport pentru punte. În cazul implantului dentar, niciun dinte din vecinătate nu este sacrificat.

Implantul dentar soluția perfectă pentru înlocuirea dinților lipsă.

Una dintre cele mai mari frici ale persoanelor care vor să opteze pentru un implant dentar are legătură cu aspectul acestuia – Va ști lumea că am un implant dentar? 

Dacă scopul tău este să obții un zâmbet frumos și strălucitor poți lua în calcul opțiunea de fatete dentare.  În schimb, dacă dorești să înlocuiești un dinte lipsă, ai nevoie de un implant dentar care va simula exact rădăcina unui dinte. Prima întrebare pe care ar trebui să o adresezi medicului nu trebuie să fie legată de cât costă albirea dinților, ci mai degrabă de un plan de tratament personalizat, pe etape, care îți va aduce în cele din urmă zâmbetul pe care ți-l dorești. Trebuie să ai în vedere faptul că un implant dentar, ca orice altă lucrare protetică, nu își schimbă culoarea în urma procesului de albire, deci poate este indicat ca întâi să îți albești dinții și apoi să alegi culoarea coroanei dentare ce va acoperi bontul implantului în aceeași nuanță a noului tău zâmbet.

Dacă ai un dinte lipsă, nu mai aștepta și programează o vizită la medic. Cu cât aștepți mai mult, cu atât pot să apară complicații, iar tratamentul va și mai complex, și mai costisitor.