Iubim tot mai mult animalele de companie – statistici și tendințe pe care trebuie să le știm

Să o recunoaștem – animalele noastre de companie sunt cu adevărat cei mai buni prieteni de care ne bucurăm, mai ales în contextul ultimilor ani de pandemie, când am petrecut atât de mult timp acasă cu pisicile sau câinii noștri.

Fie că este un câine, o pisică, un iepuraș, un hamster, un pește sau oricare dintre ceilalți prieteni îmblăniți (sau acoperiți de solzi) pe care îi invităm în casele noastre, animalele de companie sunt membri ai familiei și merită tot ce este mai bun atunci când vine vorba de îngrijirea lor. Acum, la început de 2023, mulți dintre noi am întâmpinat noul an cu cel puțin un animal de companie, bucuros să ne țină companie nouă și familiei noastre.

Din fericire, după cum ne-au învățat anii trecuți (prin repetatele izolări și carantinări), nici măcar nu trebuie să părăsim locuința pentru a ne bucura de provizii – ne-am obișnuit să comandăm tot ce avem nevoie pentru animalele noastre de companie, din confortul propriei case.

Aproape jumătate dintre proprietarii de animale de companie își cumpără online hrana pentru animale de companie 

Perfecte pentru părintele de animale de companie mereu ocupat, magazinele de tip petshop au mereu oferte atractive și modalități rapide de a comanda mâncare, vitamine ori suplimente, accesorii și jucării pentru pisici ori câini. Din fericire, acest domeniu de activitate se va dezvolta și mai mult în anii ce vin. Să privim împreună la câteva cifre, procente și tendințe ce conturează mai clar înțelegerea acestei piețe:

Iată și alte câteva statistici legate de acest domeniu, pe care trebuie să le cunoaștem în 2023

 • Piața globală a animalelor de companie și a magazinelor de tip petshop valorează sute de miliarde de dolari
 • Se estimează că europenii și americanii vor cheltui aproape doua sute de miliarde pentru câinii și pisicilor lor, în noul an
 • Generația millennials conduce grupul în ceea ce privește deținerea de animale de companie – 32% dintre persoanele născute între 1981-1996 fiind părinți de animale de companie.
 • Numărul global de animale adoptate din adăposturi a scăzut cu 20% în 2020.
 • Piața globală a hranei naturale pentru animale de companie are o valoare de 22,8 miliarde de dolari.
 • În medie, 42% dintre proprietarii de câini și pisici vor cheltui mai mulți bani pe hrana premium pentru animale de companie.
 • În ultimii 5 ani, hrana crudă pentru câini a înregistrat o creștere cu 147%
 • Aproximativ 42% dintre proprietarii de animale de companie își cumpără online mâncare pentru animale de companie.
 • Oamenii consumă între 100 și 300 lei pentru o singură sesiune de îngrijire a câinilor.
 • Vânzările de suplimente pentru animale de companie au înregistrat o creștere de 116% din 2019 până în 2020 și continuă să crească.
 • În Europa și SUA, tot mai mulți câini și pisici sunt asigurați.
 • În perioada 2022-2025, piața accesoriilor pentru animale de companie este de așteptat să crească cu peste nouă miliarde de dolari.
 • Peste 50% dintre proprietarii de animale de companie sunt dispuși să plătească mai mult pentru produse ecologice de îngrijire a animalelor de companie.

Descoperă acum prețuri mici, livrare din stoc propriu la mii de produse de hrana, medicamente și accesorii pentru caini, pisici, păsări și alte animale în magazinul Petmax.ro!