Narghilea, Shisha, Nargile – Viciu sau beneficiu?

În societatea de azi trebuie să fii mereu “în priză”, să fii conectat la ce se întâmplă pentru a putea lua cele mai bune decizii pentru tine. Dar acest stil de viață poate duce de multe ori la epuizare, iar epuizarea dăunează organismului. Așa că e de datoria noastră să spunem câteodată “stop!” și să facem ceva care ne relaxează. Un asemenea moment poate fi o sesiune de narghilea acasă, fie singur sau cu prietenii.

Scurt istoric

Narghileaua în forma pe care o știm astăzi datează din secolul XVI și e din zona Indiei. Tot atunci, fumatul tutunului a devenit popular printre nobilii de acolo. În tentativa de a purifica fumul cu ajutorul apei din recipientul numit “Shisha” a fost inventată narghileaua. Acest obiect și-a făcut loc în societatea de atunci și era un mod prin care nobilii își arătau statutul social. În ultimul timp, narghileaua este din ce în ce mai prezentă și casele românilor sau localuri.

O narghilea modernă tipică  este alcatuită din: vasul narghilelei (sau bolul narghilelei în care se pune apa), baza narghilelei (denumită și coloana narghilelei), farfuria narghilelei (sau scrumiera narghilelei) furtunul (felxibil, de cele mai multe ori din silicon) și muștiucul.

Pe lângă narghilea in sine, mai ai nevoie de câteva accesorii care te vor ajuta să îți creezi acasă o sesiune de narghilea de neuitat. Nu uita de: creuzet narghilea (elemental în care se așează aroma de narghilea / tutunul), HMD ( heat management device – smoke boxul pe care se așează cărbunii de narghilea, acest element se utilizează pentru a înlocui folia de aluminiu), plită pentru aprinderea cărbunilor de narghilea, clește și nu îm ultimul rând cărbunii de narghilea și aroma sau tutunul de narghilea.

Beneficiile fumatului de narghilea

În primul rând reduce nivelul de stres. O sesiune de fumat narghilea durează, de regulă, undeva la o oră, timp în care te poți relaxa, poți discuta cu cei apropiați sau poți sta pur și simplu în liniște. Nimic nu întărește mai mult relațiile cu prietenii decât împărțirea unui lucru sau a unei experiențe. De asemenea, aromele pot fi schimbate ori de câte ori este nevoie, astfel că fumatul nu devine monoton. Fiecare aromă îți va da o senzație diferită și va reduce oboseala acumulată.

În al doilea rând fumul de la narghilea nu este atât de disconfortant. Nu se prinde de haine, piele sau chiar mobilă. Mai ales dacă vorbim despre variantele de arome fără tutun și fără nicotină. De asemenea, fumul rezultat este mai puțin iritant pentru gât decât fumul unei țigări. Asta e o veste bună pentru cei care vor să fumeze, dar nu pot face asta din cauza iritațiilor gâtului. Aromele pentru narghilea fără tutun și fără nicotină, imită perfect gustul tutunurilor de narghilea clasice, acestea având gusturi fructate, dulci sau fresh și cel mai bun lucru la o narghilea este că apa ajută la răcirea fumului și la eliminarea iritanților.

Joacă-te cu fumul!

Încă un aspect care te va ajuta să te relaxezi este cantitatea imensă de fum pe care o obții atunci când fumezi narghilea cu arome pe baza de frunze de ceai (fără tutun și fără nicotină). Asta înseamnă că te poți juca exact cum vrei cu fumul scos. Animă-ți prietenii sau animați-vă între voi! Poți face cerculețe, tornadă sau poți pune pariu cine scoate mai mult fum dintre cei prezenți și multe altele. Aceste lucruri fac experiența mult mai distractivă și plăcută.

Fără tutun și fără nicotină înseamnă fără dependență

Narghileaua fără tutun și fără nicotină nu creează dependență, deci nu are efecte negative asupra organismului. În componența aromelor fără tutun nu este nicio substanță care să acționeze asupra receptorilor, cum ar fi nicotina. Doar că îți va plăcea atât de mult încât vei vrea să repeți experiența.

Una peste alta, o narghilea îți poate îmbunătăți starea de spirit prin oferirea unor momente de relaxare, deconectare și plăcere. În cazul în care vrei să achiziționezi o narghilea pentru tine, ar fi bine să alegi o variantă premium și asta pentru că această variantă îți oferă o calitate superioară, astfel că tu te vei putea bucura de ea, în condiții bune, pentru cât mai mult timp.