Polita asigurare auto: Care sunt tipurile de asigurari pentru autovehicule și cum le poți încheia online rapid?

Când vine vorba de asigurarea auto, există câteva tipuri diferite de polițe de asigurări din care puteți alege pachetul de asigurare potrivit pentru dumneavoastră. În cadrul acestui articol, ne-am propus să discutăm în detaliu despre polita asigurare auto.

Vom vorbi, de asemenea, despre tipurile de asigurari auto pe care un proprietar de autovehicul le poate încheia și avantajele oferite de fiecare tip de polita asigurare auto în parte. Așadar, fie că vă cumpărați o mașină nouă sau pur și simplu cumpărați o polita asigurare auto online, este important să vă documentați foarte bine despre opțiunile pe care le aveți pentru tipul de autovehicul pe care îl conduceți.

Asigurarea auto online: Clasificare în funcție de obligativitate

După cum știți și dumneavoastră ca orice șofer, asigurarea auto este o investiție necesară și de cele mai multe ori, chiar un cost obligatoriu. Pe piața asigurărilor există diferite tipuri de polite de asigurare auto, fiecare cu propriul set de acoperiri și destinate atât pentru persoane fizice, cât și exclusiv pentru persoane juridice.

Asigurarea auto în format electronic este clasificată în asigurări obligatorii și asigurări facultative. În cazul unui accident rutier este ideal să aveți încheiate atât o polita asigurare auto cerută în mod obligatoriu de lege, cât și o polita asigurare auto facultativă, prin care să vă puteți asigura daunele masinii dumneavoastră.

Diferit de asigurarea vehiculului din punctul de vedere al obligativității, mai există și un al treilea tip de polita asigurare auto recomandată ca fiind obligatoriu de încheiat pentru pentru transportatorii de mărfuri, în special pentru persoane juridice. Urmează să discutăm în detaliu despre toate aceste tipuri de asigurare de vehicule.

Polita asigurare auto obligatorie

Asigurarea auto obligatorie sau RCA online este o polita asigurare auto pe care orice proprietar de autoturism este obligat prin lege să o dețină în România. Fără o astfel de polita de asigurare nu vă veți putea conduce masina pe drumurile publice.

Politele de asigurari obligatorii pot fi încheiate în două variante: cu decontare directă sau fără. Diferența între cele două constă în efectuarea mai rapidă a reparațiilor vehiculului avariat într-un accident rutier pe propria polita de asigurare auto.

Scopul acestei polițe este de a proteja financiar persoanele care sunt rănite într-un accident cauzat de mașina asigurată în cadrul poliței. Mai mult decât atât, aceste asigurari ajută la menținerea siguranței atât a șoferilor, cât și a pietonilor pe drumurile din România.

În cazul în care un proprietar de autoturism nu are valabilă o poliță de asigurare RCA, acesta poate fi supus unor sancțiuni precum retragerea plăcuțelor de înmatriculare ale mașinii, reținerea certificatului de înmatriculare al mașinii și/sau amenzi cuprinse între 1000 și 2000 de lei. Deși aceste sancțiuni pot părea aspre, ele sunt necesare pentru a se asigura că toți proprietarii de mașini sunt asigurați în mod responsabil și pregătiți să acopere costurile oricărui accident pe care îl pot provoca.

Polita asigurare auto facultativă

În cazul deteriorării sau furtului mașinii dumneavoastră, polita asigurare auto de tip facultativ sau CASCO vă protejează de costuri ridicate de reparație. Sunteți despăgubit de către compania de asiguratorul pentru care ați optat pentru valoarea costurilor de reparație în caz de accident.

Costul primei de asigurare se calculeaza diferit pentru fiecare polita asigurare auto CASCO și este stabilit împreună cu dumneavoastră în momentul încheierii și înainte de emiterea asigurării.

Este important să alegeți o primă de asigurare pe care să v-o puteți permite în cazul unui accident sau al unui furt. În acest sens, puteți opta pentru oferta de CASCO ieftin oferită de Pint.ro — broker de asigurare — care pune la dispoziție șoferilor un pachet de asigurare facultativă la prețul unei asigurari obligatorii RCA.

Pagubele medii provocate de accidentele auto sunt de aproximativ 2.000 de euro, iar cu pachetul de acoperire facultativă oferit de Pint.ro prin polita asigurare auto CASCO beneficiați de o sumă acoperită în valoare de 45.000 lei cu care vă puteți repara masina, cât și soluționa daunele corporale.

Polita asigurare auto pentru transportatori

Polita de asigurare auto CMR se poate încheia online la fel de simplu precum celelalte tipuri de asigurari. Aceasta este orientată spre protejarea bunurilor materiale ale transportatorilor de mărfuri și este destinată în special pentru persoane juridice. Practic, o societate de asigurari garantează că va acoperi riscurile din momentul în care mărfurile sunt primite și până la livrarea lor către destinatar.

Daunele produse mărfurilor înainte de încărcare sau după descărcare nu sunt acoperite de contract. În aceste cazuri, compania de asigurări nu oferă despăgubiri. În ceea ce privește furtul, acest risc este specificat într-o clauză suplimentară. În funcție de compania de asigurari la care este încheiată polita asigurare auto CMR, furtul poate fi acoperit integral, parțial sau numai în cazul unei spargeri.

Cum puteți încheia online rapid o polita asigurare auto?

Cu doar 3 tipuri de formular — adaptat pentru fiecare tip de polita asigurare auto în parte — puteți încheia rapid, în doar 4 minute toate tipurile de asigurari auto dorite. În privința asigurărilor pentru propriul autovehicul, de tipul asigurării RCA și CASCO formularul pe care trebuie să îl completați se aseamănă din punctul de vedere al datelor cu caracter personal și despre autoturism pe care trebuie să le oferiți.

Asiguratorul are nevoie din partea dumneavoastră de date personale, de la nume-prenume, CNP, serie carte de identitate, adresă și alte câteva informații. În plus față de datele personale, va fi nevoie să completați datele vehiculului pe care urmează să îl asigurați: categorie, marcă, model, masa maximă autorizata, serie șasiu și alte câteva detalii pe care le puteți afla cu ușurință pe Pint.ro.

Formularul pentru polita asigurare auto CMR diferă de celelalte două tipuri de asigurări în sensul în care va trebui să completați punctual datele firmei, numărul licenței de transport, datele vehiculului cu care veți transporta mărfurile, ce tipuri de mărfuri veți transporta, tipurile de acoperire, cât și suma asigurată.

Mergeți la sigur cu un broker de asigurare auto precum Pint.ro!

Acum puteți cumpăra online o asigurare auto ieftină în mai puțin de 5 minute. Comparați și alegeți cea mai bună polita asigurare auto care să vă satisfacă nevoile. Nu mai este nevoie să mergeți la birourile agențiilor competente.

Trebuie doar să selectați o polita asigurare auto online și să introduceți informațiile necesare despre vehiculul dumneavoastră. Asigurarea obligatorie RCA, la fel ca celelalte tipuri de asigurari auto vor fi emise în format electronic. Puteți plăti asigurarea auto online fie în numerar, fie online cu cardul. Dacă alegeți să plătiți în numerar, o puteți face inclusiv la stațiile SelfPay. Asigurați-vă că mergeți la sigur cu un broker ca Pint.ro!