Se pun bazele unei renașteri creștine în Europa… Încheierea cu succes a seminarului biblic din Franța

Prorociile Apocalipsei și împlinirea lor descoperite… Peste 7.000 de participanți, inclusiv 1.000 de pastori

Președintele Lee Man-hee: ” Înțelegeți Apocalipsa și învățați-i pe membrii bisericii dumneavoastră”

Pastorii europeni prezenți: „Vrem să învățăm Apocalipsa”… Nădejdea pentru renașterea bisericii prin schimburi continue

 

„Învățăturile care explică Cartea Apocalipsei au fost cu adevărat profunde și uimitoare. Vreau să învăț mai multe despre Biblie și, dacă voi fi invitat în Coreea, voi începe imediat să-mi pregătesc biletul (biletul de avion).”

Aceasta a fost impresia împărtășită de pastorul Delly Delphin Matondo, de la confesiunea Full Gospel, care a participat la seminarul biblic organizat de Șingiongi Biserica lui Isus, Templul Cortului Mărturiei (președinte Lee Man-hee; denumită în continuare Biserica Șinciongi) la Paris, Franța, la 15 iunie (ora locală).

Mulți alți pastori care au participat la Seminarul biblic din Europa și-au exprimat, de asemenea, o dorință puternică de a auzi mai multe despre învățăturile Bisericii Șinciongi despre Cartea Apocalipsei.

Seminarul a avut loc într-un moment critic în care era nevoie urgentă de măsuri, deoarece influența creștină a Europei era în declin, bisericile fiind vândute și transformate în restaurante, baruri și cluburi. Acest seminar biblic a făcut parte din seria „Seminarul Biblic Continental 2024”, care a început în Filipine la 20 aprilie, și a fost organizat ca răspuns la numeroasele cereri din partea pastorilor dornici de o trezire în Europa.

Cu peste 7.000 de participanți, inclusiv 1.000 de pastori europeni, evenimentul a atras o atenție semnificativă. Înaintea seminarului, a avut loc o discuție pe tema „Rolul pastorilor pentru iluminarea spirituală a creștinilor de astăzi”.

După aceasta, participanții au urmărit o prelegere video susținută de președintele Lee Man-hee de la „Șinciongi Seminarul Biblic: Mărturia despre împlinirea Apocalipsei”, care a avut loc în Coreea la 8 iunie.

În cadrul prelegerii sale, președintele Lee a declarat: „Lucrarea lui Dumnezeu se împlinește în conformitate cu Cartea de neschimbat a Apocalipsei. Toți cei care ascultă această prelegere trebuie să știe la cine se face referire în Apocalipsa”, subliniind: „Sper că toți pastorii vor înțelege aceste cuvinte și le vor transmite membrilor lor. Trebuie să-i învățați pe membrii bisericii voastre fără a adăuga sau a scoate nimic din Apocalipsa”.

După prelegerea președintelui Lee, liderul seminției Simon, Lee Seung-joo, a oferit o explicație a semnificației prorociilor biblice și a împlinirii lor, adresându-se pastorilor europeni cu un apel.

Liderul de seminție Lee a declarat: „Cuvintele împlinite ale Apocalipsei au viață în ele și, pe măsură ce tot mai mulți oameni sunt recreați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu prin aceste cuvinte, (bisericile europene) vor experimenta, de asemenea, o renaștere. Vă încurajez să învățați și să mărturisiți din capitolele 1-22 din Apocalipsa prin intermediul Centrului Misionar Creștin Sion al Bisericii Șinciongi, care a avut peste 100.000 de absolvenți anual în ultimii ani.”

 

În timpul schimburilor ulterioare între pastori, un pastor din Austria a comentat: „Am fost impresionat de faptul că Biserica Șinciongi se concentrează pe cuvintele de prorocie scrise în Biblie. Vreau să lucrez cu oameni pasionați și strălucitori pentru Împărăția și lucrarea lui Dumnezeu. Aș dori să știu cum să colaborez și să învăț mai multe despre Apocalipsa.”

Un pastor din Polonia a remarcat, de asemenea, că: „Văzând pastorii și credincioșii europeni uniți mi-au dat lacrimile. Vreau să împărtășesc aceste cuvinte cu mai mulți oameni. Vă rog să-mi spuneți cum pot răspândi acest mesaj la mulți alții.”

Potrivit datelor Centrului pentru Studiul Creștinismului Global de la Seminarul Teologic Gordon-Conwell din Statele Unite, populația creștină a Europei a crescut la 560 de milioane în anii 2000, dar a stagnat în acest an (2024) și se așteaptă să scadă la 490 de milioane până în 2050.

Pe măsură ce societatea europeană s-a modernizat și s-a industrializat, a început să se secularizeze. Ascensiunea teologiei liberale a dus la un declin al învățăturilor bazate pe Biblie în cadrul bisericilor. În plus, creșterea rapidă a ateismului și a pluralismului religios, împreună cu diverse scandaluri legate de cler, a făcut ca creștinismul să își piardă încrederea și să se lupte pentru a-și găsi direcția. Se speră că acest seminar biblic va servi drept catalizator pentru renașterea bisericilor europene.

Un reprezentant al Bisericii Șinciongi a declarat: „După acest seminar biblic, mulți pastori europeni au întrebat despre cum pot învăța Apocalipsa de la Biserica Șinciongi. Pregătim locuri și programe în care pot învăța și vom activa în continuare Centrele Misionare Creștine Sion din Europa pentru a extinde platformele pentru educația lor.”

Reprezentantul a mai menționat: „Pastorii din întreaga lume au solicitat seminarii biblice suplimentare pentru a învăța mai multe despre Apocalipsa. Planificăm și pregătim un seminar biblic la sfârșitul acestui an pentru a invita pastori din întreaga lume în Coreea. Prin acest eveniment, ne propunem să creăm o platformă în care să devenim una în cadrul lui Dumnezeu și al Cuvântului Său.”

Între timp, potrivit Șinciongi Biserica lui Isus, până la data de 5 iunie a acestui an, au fost semnate memorandumuri de înțelegere cu un total de 12.538 de biserici din 83 de țări de peste mări. În plus, 1.341 de biserici din 41 de țări s-au alăturat Șinciongi Bisericii lui Isus și și-au schimbat sigla. În plus, până la sfârșitul lunii mai, numărul pastorilor din țară și din străinătate care urmează în prezent cursuri de educație biblică la Centrul Misionar Creștin Sion a ajuns la 5.614.