Te-ai gândit să mergi la drum lung și să iei și rulota? Află ce trebuie să faci înainte de plecare

Dacă intenționezi să pleci într-o călătorie prelungită cu familia, este important să știi ce trebuie să faci înainte de plecare. Anul acesta se pleacă cu mașina, dar și cu rulota. Însă, pentru a putea pleca în condiții optime trebuie să ai în vedere anumite aspecte.  Citește în continuare acest articol pentru a afla tot ce trebuie!

Află ce trebuie să faci înainte de plecare

 

 

1. Verifică anvelopele

 

Dacă alegi să pleci cu mașina, dar și cu rulota, trebuie să te asiguri că la ambele vehicule că au anvelopele în stare bună. Cum probabil nu vei pleca la un drum scurt, acest pas este necesar, pentru a nu avea parte de surprize. Astfel că trebuie să verifici presiunea din cauciucuri. Presiunea corectă a anvelopelor ar trebui să fie indicată pe capacul rezervorului sau chiar pe interiorul portierei șoferului. Dacă nu găsești, atunci poți căuta în manualul mașinii sau chiar să verifici singur cu un manometru. Este nevoie să umfli sau să dezumfli anvelopele, până când acestea ajung la nivelul optim și corespunzător.

Nu uita să verifici dacă există fisuri în zona benzii de rulare care ar putea indica deteriorări cauzate de resturi, cum ar fi pietre și cuie înfipte în peretele anvelopei.

 

2. Împachetează o trusă de prim ajutor

 

Nimeni nu își dorește să facă accident, cu toate acestea evenimentele neplăcute adesea se întâmplă. Din acest motiv, să ai o trusă de prim ajutor completă și bine pusă la punct este extrem de important.  În mod ideal, trusa de prim ajutor ar trebui să includă bandaje, tifon, antiseptic și analgezice. Dacă ai o pungă de gheață în frigider atunci și acelea sunt de asemenea utile în diferite cazuri. 

 

3. Nu uita de acte

 

Înainte de a porni la drum, trebuie să verifici că aveți  asigurare. Cu siguranță nu vrei să descoperi după aceea că nu ești asigurat în mod corespunzător. Este important de reținut că va fi nevoie să faci asigurare atât pentru mașina pe care o vei conduce, cât și pentru rulotă. 

De asemenea, va fi nevoie să ai toate actele mașinii și ale rulotei complete, în cazul în care acestea îți vor fi cerute. De multe ori există controale realizate de oamenii legii, fapt pentru care nu va trebui să pleci de acasă fără cele necesare. 

 

4. Ai grijă la cuplaj

 

Ultimul pas pentru a putea în siguranță este cuplarea rulotei la mașina pe care o vei conduce. Verifică dacă ai cuplajul potrivit pentru mașină. Cei mai mulți oameni aleg să cumpere o bară de remorcare, dar dacă nu, există și alte opțiuni, cum ar fi un cârlig de remorcare – acestea sunt accesibile la preț și foarte ușor de utilizat la nevoie. Și dacă ai vrea să achiziționezi, dar nu știi unde să cauți, cei de la Autogedal.ro au astfel de accesorii pentru diferite tipuri de mașini. Nu mai sta pe gânduri și achiziționează chiar acum!

Așadar, înainte să pleci la drum lung cu familia, este nevoie să ai grijă de aceste aspecte. Siguranța voastră este asigurată de câțiva pași pe care trebuie să îi faci înainte de plecare. Ține cont de cele menționate și bucură-te de vacanță!

 

Sursă foto: Unsplash.com