TotalEnergies Marketing Romania marchează obiective strategice de reducere a amprentei de carbon

București, luni, 14 noiembrie 2022 – În misiunea de a atenua impactul emisiilor de CO2, TotalEnergies Marketing Romania joacă un rol important și susține atingerea obiectivelor globale de sustenabilitate.

Alături de ambițiile sale, reducerea amprentei de carbon se află în topul priorităților Companiei, iar obiectivul este ca până în 2050 să devină unul dintre primii cinci producători globali de energie regenerabilă. Pentru a atinge acest obiectiv, TotalEnergies Marketing Romania investește intensiv în resurse alternative de energie.

În octombrie 2022, TotalEnergies Marketing Romania a implementat cu succes instalarea a 14 panouri solare pe amplasamentul Depozitului de Bitum din Ozun, Covasna. Sistemul fotovoltaic va produce 7,22 MW energie verde pe an și acoperă integral necesarul liniei de activitate din Ozun. În mai puțin de 4 ani investiția va fi atenuată, deoarece energia electrică produsă va acoperi 100% din necesarul pentru spațiile de birouri, iar producția reziduală va fi transmisă automat către echipamentele depozitului.

TotalEnergies Marketing România s-a alăturat comunității din Ozun în anul 2014, după achiziția depozitului de bitum existent și reamenajarea completă a acestuia, cu o investiție de 5 milioane USD.

„Mă bucur să anunț că astăzi birourile noastre din Ozun funcționează 100% pe bază de energie verde, produsă chiar de noi. Începând cu data de 5 octombrie 2022, noul nostru sistem de panouri fotovoltaice funcționează cu o putere de 5,6 kWp.” a declarat Alexandru MATEI, Manager Depozit Bitum Ozun, TotalEnergies Marketing Romania.

Planurile TotalEnergies Marketing România pentru 2022 au inclus și relocarea depozitului central de la București la Brașov. Decizia de mutare a fost luată pentru a avea depozitarea în aceeași locație cu producția, iar astfel să se reducă emisiile de CO2 cu până la 67%. TotalEnergies Marketing Romania a ales să introducă această schimbare structurală în strategia de distribuție din România pentru a elimina necesitatea transporturilor de marfă pe ruta Cristian, Brașov – București. Astfel de îmbunătățiri majore, aduse la nivelul întregii companii, au ca rezultat eficientizarea distribuției și reducerea emisiilor cauzate de consumul autovehiculelor.

„Conferința COP26 de la Glasgow, 2021, ne confirmă că sectorul transporturilor este cel mai mare contribuitor la emisiile de gaze cu efect de seră. Ca Grup, considerăm că avem responsabilitatea socială de a identifica soluții care să ofere prosperitate economică și, în același timp, să reducă emisiile de carbon – epicentrul crizei climatice. Ne propunem să fim un lider în sustenabilitate atât prin soluțiile pe care le comercializăm, cât și prin conduita în afaceri.” afirmă Didier GRIMAULT, Managing Director, TotalEnergies Marketing Romania.

Dacă ne referim la fabrica din localitatea Cristian, Brașov, aceasta este una dintre cele mai moderne din Europa, utilizează tehnologii și procese avansate de producție, reușește să acopere aproape 15% din nevoile pieței și aprovizionează țările din Europa de Est.

TotalEnergies Marketing & Services oferă clienților săi o gamă variată de produse și servicii energetice – produse petroliere, biocombustibili, încărcare și servicii conexe pentru autoturisme electrice, gaz pentru transportul rutier și maritim – având ca și obiective majore mobilitatea și reducerea amprentei de carbon.

La nivel global, TotalEnergies Marketing & Services este dedicată producției de energie curată, fiabilă și competitivă, accesibilă unui număr cât mai mare de oameni.

***

Despre TotalEnergies Marketing Romania

TotalEnergies Marketing Romania gestionează trei linii de activitate: lubrifianți, bitum și fluide speciale,  cu biroul comercial în București, fabrica de producție lubrifianți în Cristian – Brașov, depozit de stocare bitum în Ozun – Covasna. Vânzările înregistrate în 2021 au ajuns la 106 kt și reprezintă 15% din piața românească, atât lubrifianți, cât și bitum.

Despre TotalEnergies

TotalEnergies este o companie globală multi-energie care produce și comercializează energie: petrol și biocombustibili, gaze naturale și gaze verzi, surse regenerabile și electricitate. Cei 105.000 de angajați ai noștri sunt dedicați unei energii care este din ce în ce mai accesibilă, mai curată, mai fiabilă și mai accesibilă pentru cât mai mulți oameni. Activă în peste 130 de țări, TotalEnergies pune dezvoltarea durabilă în centrul proiectelor și operațiunilor sale pentru a contribui la bunăstarea oamenilor.

Contacte TotalEnergies

TotalEnergies Marketing Romania: +40 21 361 05 50 l office-romania@totalenergies.com

Relații Media: +33 (0)1 47 44 46 99 l presse@totalenergies.com l @TotalEnergiesPR

Investor Relations: +33 (0)1 47 44 46 46 l ir@totalenergies.com

@TotalEnergies   TotalEnergies      TotalEnergies        TotalEnergies

Notă

Termenii „TotalEnergies”, „Compania TotalEnergies” sau „Compania” din acest document sunt utilizați pentru a desemna TotalEnergies SE și entitățile consolidate care sunt controlate direct sau indirect de TotalEnergies SE. De asemenea, cuvintele „nostru”, „noi” și „noștri” pot fi, de asemenea, folosite pentru a se referi la aceste entități sau la angajații acestora. Entitățile în care TotalEnergies SE deține direct sau indirect o participație sunt entități juridice separate. TotalEnergies SE nu are nicio răspundere pentru actele sau omisiunile acestor entități. Acest document poate conține informații și declarații prospective care se bazează pe o serie de date și ipoteze economice făcute într-un anumit mediu economic, competitiv și de reglementare. Acestea se pot dovedi a fi inexacte în viitor și sunt supuse unui număr de factori de risc. Nici TotalEnergies SE și nici una dintre subsidiarele sale nu își asumă obligația de a actualiza public orice informație sau declarație prospectivă, obiective sau tendințe conținute în acest document, fie ca urmare a unor noi informații, evenimente viitoare sau altfel. Informațiile privind factorii de risc, care pot afecta rezultatele sau activitățile financiare ale TotalEnergies sunt furnizate în cel mai recent document de înregistrare, a cărui versiune în limba franceză este depusă de TotalEnergies SE la autoritatea franceză de reglementare a valorilor mobiliare Autorité des Marchés Financiers (AMF) și în Formularul 20-F depus la Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din Statele Unite.