Cum alegi mașina potrivită pentru stilul tău de viață

Achiziționarea unei mașini este o decizie importantă. Pentru că urmează să cheltuiești o sumă mare de bani, trebuie să știi exact de ce ai nevoie. Nu doar calitatea și caracteristicile tehnice sunt importante când cumperi un autoturism, ci și modul în care o folosești. Utilizarea depinde de stilul tău de viață. Fiecare dintre noi are propriile obiceiuri. Unii conduc zilnic și pe distanțe scurte, iar alții ocazional și pe distanțe lungi. De asemenea, jobul și locul în care este situată locuința influențează mult rutele pe care le parcurgem. Descoperă în continuare cum alegi mașina în funcție de stilul tău de viață.

Ține cont de numărul de pasageri și încărcătură

Una dintre caracteristicile importante ale mașinii este dimensiunea. În primul rând, trebuie să știi câte persoane vor călători frecvent cu autoturismul. Dacă ai o familie numeroasă, cu siguranță, vei avea nevoie de o mașină mare. Dacă ești singur în majoritatea călătoriilor sau mai iei pe cineva, un autoturism mic îți este de ajuns. În schimb, dacă familia ta este compusă din patru membri, cu siguranță vei avea nevoie de un hatchback sau SUV. Vezi ofertele de la Suzuki.ro dacă vrei să beneficiezi de 3+7 ani garanție.

Ia în calcul locul în care trăiești

Când îți cumperi o mașină, trebuie să iei în considerare și locul în care trăiești. Dacă stai într-o zonă urbană densă, ai nevoie de un hatchback. Aceste vehicule au un aspect atractiv și sunt încăpătoare, fiind în același timp ușor de parcat și de condus în traficul aglomerat. În schimb, dacă locuiești într-o zonă puțin populată sau într-o suburbie, un SUV compact sau altă mașină mare este potrivită. Mașinile mari sunt mai greu de manevrat, așa că alege-le doar dacă ai neapărat nevoie. Dacă transporți încărcătură voluminoasă des, ele se dovedesc foarte utile. Este neplăcut să înghesui multe lucruri într-un coupe sau alt tip de mașină mică.

Calculează distanța parcursă

Dacă folosești autoturismul doar pe distanțe scurte, o mașină cu un motor de capacitate mică este de ajuns. Dacă vrei să conduci pe distanțe mari, în locuri cu pante mari sau teren accidentat, alege un autoturism puternic dar care să aibă suspensii bune și să fie confortabil. Ține cont de garda la sol, dacă parcurgi drumuri accidentate, cu pante sau care pot afecta partea inferioară a mașinii.

Analizează-ți stilul de șofat

Stilul de șofat este la fel de important. Dacă pentru tine contează viteza și performanța, un coupé sau o convertibilă sunt indicate. Dacă ești un șofer de familie, atunci îti recomandăm un hatchback. În cazul în care nu îți place să pierzi timp cu parcarea, alege o mașină compactă. 

Alegerea autoturismului în funcție de stilul tău de viață este utilă pe termen lung. În fond, nu aspectul sau performanțele fac diferența, ci cât de bine răspunde mașina nevoilor tale.