Ai sensibilitate la frig? Află ce poți face pentru a nu fi afectată de temperaturile scăzute

Iarna își face simțită prezența din ce în ce mai mult, zilele devin tot mai scurte, iar temperaturile scad constant. Aceste schimbări au un impact mare asupra corpului, făcându-l să devină mai sensibil la condițiile de mediu exterioare.

            Sensibilitatea sau intoleranța la frig este un disconfort neobișnuit resimțit de unii oameni atunci când se află într-un mediu răcoros. Deoarece imunitatea este mai scăzută, riscul de apariție a răcelii, bronșitei sau a altor afecțiuni mai grave, precum pneumonia, este ridicat.

            Întărirea sistemului imunitar și scăderea sensibilității la temperaturi joase pot fi controlate dacă se ține cont de:

1. Îmbrăcăminte și încălțăminte

Pe perioada iernii este important să se facă alegerea corespunzătoare a hainelor și încălțămintei, deoarece acestea au rolul de a proteja corpul atunci când este expus la mediul exterior. Articolele vestimentare potrivite pentru sezonul rece trebuie să fie confecționate din materiale ce au capacitatea de menținere a căldurii corporale. Lâna si puful de gasca sunt fibre naturale ce vor reține mai multă căldură corporală decât bumbacul.

Încălțămintea trebuie să fie aleasă astfel încât să fie căptușită și impermeabilă. Cei de la kalapod.net pun la dispoziție diferite modele de cizme de damă cu platformă, ghete si botine, toate fiind opțiuni ideale pentru a ține calde picioarele în zilele friguroase de iarnă.

Mănușile, fularele tricotate și căciulile sunt accesorii indispensabile pe perioada iernii, deoarece protejează zonele sensibile, precum mâinile, gâtul, capul și fața.

2. Alimentație

Pe lângă o îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată, alimentația poate contribui la încălzirea naturală a corpului, deoarece mâncarea pe care o consumăm ne afectează în mod direct corpul. Când temperatura scade și se instalează vremea rece, corpul trebuie alimentat cu preparate ce stimulează corpul să își mențină căldura corporală.

În general, alimentele care necesită timp îndelungat pentru a fi digerate, ajută la menținerea temperaturii corporale. Terciul din cereale, merele, bananele și citricele sunt o opțiune bună pentru diminețile reci. Alte preparate potrivite pentru a menține corpul cald sunt supele și tocanele din diverse legume, precum cartoful, fasolea și dovleacul.

3. Activități de rutină

Dușurile reci eliberează tensiunea musculară, stimulează circulația sângelui, întărește imunitatea, elimină toxinele din organism și reduce stresul. Un duș rece permite sângelui să se deplaseze către organe, păstrând în corp senzația de căldură, spre deosebire de dusul fierbinte, care face ca sângele să se deplaseze spre suprafața pielii, inversând efectul unui duș rece.

Evitarea statului în același loc pentru perioade lungi de timp si efectuarea de activități fizice ușoare ajută sângele să circule în corp și contribuie la menținerea senzației de căldură.

Vremea rece poate afecta capacitatea corpului de a lupta împotriva virusurilor și de a scadea imunitatea acestuia, de aceea este important sa fie protejat. Printr-o îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată, o alimentație bogată în nutrienți și activități de rutină ce mențin căldura corporală, se poate trece peste sezonul rece, fără a simți sensibilitate și disconfort.

Sursa foto: unsplash.com