Trei lucruri esențiale pe care trebuie să le faci atunci când porți sandale

Este vară, căldură și vremea perfectă pentru a-ți răsfăța picioarele cu încălțăminte decupată, dar există și femei care evită să poarte sandale deoarece au o serie de insecurități atunci când vine vorba de modul în care arată picioarele lor. 

Nu trebuie să-ți refuzi plăcerea de a purta o pereche frumoasă de sandale care să-ți ofere acel confort de care ai atâta nevoie în zilele călduroase, doar pentru că îți este jenă să-ți afișezi picioarele. Dacă îți rezervi 20 de minute pe zi pentru a face aceste lucruri, cu siguranță vei arăta impecabil în orice model de sandale de damă ai alege să porți. Dacă nu ai încă unele, poți găsi o gamă variată pe Itsyours.ro, perfecte pentru toate gusturile și mărimile.

Iată cum poți să-ți pregătești picioarele pentru a purta sandale:

Nu-ți imagina proceduri complicate sau aparate, ori produse scumpe. Spre deosebire de ritualurile de îngrijire a tenului sau a părului, picioarele sunt mai ușor de îngrijit și este suficient să îți aloci câteva minute pe zi sau seara înainte de culcare. 

  • Pedichiură îngrijită

Prin pedichiură îngrijită nu se înțelege în mod obligatoriu un model complicat cu gel și ore întregi petrecute la salon. Există o serie de proceduri de bază pe care poți să le faci acasă și care îți vor asigura un aspect îngrijit:

  • Înmoaie picioarele într-un vas cu apă călduță și puțină zeamă de lămâie. Vitamina C ajută la albirea zonelor îngălbenite formate în jurul unghiilor și le dă strălucire;
  • Nu tăia unghia fix de la baza ei, ci lasă un vârf de măcar un milimetru, pentru a păstra un aspect feminin;
  • Cu ajutorul unei pile, rotunjește colțurile și uniformizează marginea dacă există imperfecțiuni;
  • Cu ajutorul unui bețișor de bambus împinge cuticulele spre interior și taie doar excesul.

Poți alege dacă vrei să aplici un lac incolor sau unul colorat, însă important este ca unghiile să fie curate și să aibă o formă regulată.

  • Călcâie hidratate

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea din această zonă se usucă foarte tare și crapă. Chiar dacă nu este dureroasă, atunci când te hotărăști să porți încălțări deschise precum sandale, saboți sau șlapi, călcâiele uscate și crăpate vor arăta total inestetic.

Primul pas este exfolierea întregii tălpi, nu doar a călcâielor. Folosește o pilă cu piatră ponce, un exfoliant ușor din comerț sau chiar un scrub făcut în casă din igrediente naturale. Greșeala multor doamne este să aplice direct o cremă hidratantă peste pielea uscată, însă toate acele celule moarte trebuie să fie îndepărtate pentru ca cele noi, tinere, să le poată lua locul.

Abia după asta se poate aplica masca sau crema specială hidratantă. Ideal ar fi să faci asta seara, înainte de culcare sau dacă știi că urmează să rămâi acasă o vreme. Cremele pot fi destul de alunecoase în contact cu încălțămintea, iar senzația resimțită nu este chiar una plăcută.  

  • Aplică factor de protecție mare

Majoritatea sandalelor sunt alcătuite din barete și benzi de diferite dimensiuni. Atunci când te expui direct la razele soarelui, mai ales când ai mult de mers, riști să te bronzezi după forma lor. Înainte să ieși din casă aplică o cremă sau un spray cu factor ridicat de protecție UV pentru a evita bronzarea piciorului după forma sandalelor. 

Nu-ți refuza plăcerea de a purta o pereche de sandale în trend din cauza nesiguranței provocate de aspectul picioarelor. O rutină simplă din trei pași te va ajuta să obții acel aspect îngrijit pe care toate femeile și-l doresc.

Sursa foto: Shutterstock.com