Vine vara! Ce jucării pentru exterior cumpărăm pentru cei mici?

Vara își intră în grație, iar zilele călduroase, toride, se apropie cu pași repezi. Cum cei mici sunt energici, efervescenți și întotdeauna dornici să iasă, acesta este momentul cel mai potrivit. Important este să ai la dispoziție măcar puțină umbră unde să te relaxezi și să respiri în voie. Când vine vorba de jucăriile potrivite pentru cei mici, ai la dispoziție o gamă variată din care poți alege. Cu toate acestea, pentru a-l alege pe cel mai potrivit, trebuie să știi că, în general, când ies din casă, copiii vor să se joace și să se miște. Să descopere lumea din jurul lor. Iată care sunt cele mai potrivite jucării pentru cei mici când vine vorba de a se juca afară.

1.      Jucării pentru sport

Afară este locul cel mai potrivit în care cel mic își dezvoltă aptitudinile motrice, capacitatea de a face parte dintr-o echipă și de a-și stimula competitivitatea. Iar nimic nu promovează activitatea fizică și capacitatea de coordonare mai bine decât jucăriile.

Prin joacă, cei mici descoperă aspecte privitoare la lumea înconjurătoare și, încetul cu încetul, încep să aibă încredere în aceasta. În această privință, deși poate părea clasic, jucării precum mingea, tricicletele, trotinetele sunt mai mult decât potrivite.

2.      Pistoalele cu apă

Cum vara este un anotimp foarte călduros, cei mici se pot distra, răcori și relaxa în timp ce se stropesc cu pistoalele cu apă. Pe drool.ro sunt disponibile modele dintre cele mai interesante. De asemenea, chiar și o piscină cu apă este o alegere potrivită.

Fugărindu-se, cei mici își dezvoltă musculatura și coordonarea. Împărțindu-se pe echipe, își îmbunătățesc aptitudinile sociale și capacitatea de a face parte dintr-o comunitate în care regulile sunt vitale și păstrează ordinea firească.

3.      Mașinuțe electrice

Atât băiețeii, cât și fetițele adoră mașinuțele electrice, controlate de la distanță prin telecomandă. Mimând rolul șoferilor, se distrează în timp ce evită obstacolele din drum, chiar dacă, bineînțeles, nu ei sunt cei care fac acest lucru în sine.

Cu toate acestea, mașinuțele electrice îi pot ajuta să-și coordoneze mult mai bine activitatea dintre ochi și mână, să fie mult mai atenți la lumea înconjurătoare și să discearnă între diferitele circumstanțe în care se regăsesc.

4.      Pogo Jumper

Pogo stick-urile sunt acele jucării cu arc după care, într-o perioadă, toții copiii s-au dat în vânt. Totuși, poate ar fi cazul ca moda să revină, deoarece erau foarte utile când venea vorba de a-ți petrece timpul țopăind și, în același timp, făcând sport.

Deși nu tocmai indicate pentru copiii mai micuți, reprezintă o alternativă grozavă pentru cei care reușesc să-și coordoneze mișcările. Se vor distra de minune întrucât sunt sigure, mai ales cele ale căror bază este largă și are suprafața mare.

Când ies afară, cei mici doresc, în general, să se miște, să descopere lumea înconjurătoare și să interacționeze cu alți copii. Puțini dintre ei doresc să stea într-un singur loc și, uneori, chiar este greu să-i convingi să facă acest lucru. Lasă-i să se distreze și, astfel, să-și satisfacă dorința de cunoaștere!