5 motive pentru care ar trebui să îți schimbi job-ul acum

Dacă te trezești în fiecare zi fără chef să mergi la birou, poate ar trebui să iei în considerare să îți schimbi job-ul. Același lucru se poate întâmpla și dacă lucrezi de acasă – dacă nu te mai simți atât de motivat să te dai jos din pat, să îți faci o cafea și să te apuci de lucru, ar trebui să te gândești să scrii o cerere de demisie și să te reinventezi din punct de vedere profesional. Demotivația nu este însă singurul motiv pentru care ar trebui să îți schimbi job-ul. Iată alte 5 motive care te pot determina să faci asta:

 

  • Există o stare permanentă de tensiune în cadrul firmei.

 

Din diferite motive, pot să apară antipatii și stări de tensiune între angajați sau între angajați și management. Dacă această stare de tensiune nu dispare, ba mai mult, se accentuează, nu mai are rost să rămâi în acea firmă pentru că aceasta va ajunge în cele din urmă să îți afecteze sănătatea. Așa că, treci la următorul pas și caută un alt job care să îți readucă starea de echilibru – dacă ai și găsit unul, nu ezita să scrii o scrisoare de intentie

 

  • Ești în zona de confort și începi să te plafonezi.

 

Uneori, să te obișnuiești cu prea mult bine nu e tocmai un lucru bun. Dacă ai găsit un job la care excelezi și care nu te provoacă prea mult, s-ar putea să pici într-o zonă de confort și să te plafonezi. Peste câțiva ani îți vei da seama că ai rămas în același loc când puteai să evoluezi și să ajungi într-un punct mult mai sus al carierei tale. Dacă simți că nu mai e loc de promovare la job-ul actual, caută un alt job. Nu te teme să ieși din zona de confort creată, vei vedea că tot efortul a meritat. Începe prin a contacta o agentie de recrutare pentru a găsi un job potrivit!

 

  • A crescut volumul de lucru, dar nu și remunerația.

 

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii își schimbă job-ul este remunerația insuficientă pentru task-urile primite. În momentul în care managerul încearcă să îți dea mai mult de lucru, nu accepta înainte de a negocia și salariul. Orice atribuție în plus ar trebui să îți aducă și o mărire de salariu. În caz contrar, ori rămâi la volum actual de lucru și la același salariu, ori schimbi job-ul.

 

  • Ai oportunitatea de a lucra pe cont propriu.

 

Dacă ai posibilitatea de a lucra pe cont propriu, nu ezita să îți dai demisia și să îți începi o carieră în acest sens. Satisfacția este mult mai mare, însă ar trebui să faci acest lucru doar dacă ai o anumită siguranță și stabilitate financiară. 

 

  • Nu te mai identifici cu cultura organizațională a companiei.

 

Este extrem de important să crezi și să te identifici în valorile companiei. Dacă observi că ceva s-a schimbat pe parcurs și nu mai crezi că acțiunile companiei te reprezintă, poate ar trebui să schimbi job-ul. Dacă acum 20-30 ani, cultura organizațională nu era chiar atât de importantă, acum ea a ajuns să fie un criteriu important în funcție de care oamenii își aleg job-urile.

Știm că sună clișeic, însă viața este mult prea scurtă pentru a lucra pe același post sau în același domeniu de activitate. Dacă nu mai ești motivat și productiv la locul de muncă, analizează situația în ansamblu și ia cea mai bună decizie pentru cariera ta. Chiar dacă asta înseamnă să îți dai demisia și să începi căutarea pentru un nou job. 

CategoriiHR