ANUNȚ IMPORTANT pentru șoferi: NU cumparati o masina la mana a doua fara sa intrebati aceste lucruri

Ați găsit anunțul mult aștept pentru o mașină second hand care arată minunat și la care visați cu ochii deschiși să o conduceți? Înainte de toate trebuie să aveți în minte că fiecare mașină folosită are un istoric. Autovehiculele noi sunt toate la fel, întrucât ele vin direct din fabrică. Pe de alta parte, un model identic de mașină poate fi foarte diferit de o alta mașină cu model identic însă care are un istoric diferit. De exemplu una e posibil să fi suferit un accident serios în timp ce alta nu a avut nicio problema de-a lungul timpului cât a fost folosită. Una a fost ținută în garaj în timp ce alta a fost parcată constant pe stradă. Una a fost îngrijită și a avut consumabilele schimbate în mod regulat în schimb ce cealaltă a fost complet neglijată.

Depinde numai de voi să găsiți eventualele probleme, unele fiind mai bine ascunse decât altele. Puteți depista foarte ușor aceste probleme cu ajutorul unui tester de diagnoza auto. Acest instrument vă oferă toate informațiile și datele necesare pentru a vă asigura că mașina pe care doriți să o achiziționați se află într-o stare bună. Când veți cumpăra o mașină la mâna a doua nu veți beneficia de foarte multe informații despre aceasta.

Acestea sunt cele mai importante 10 lucruri pe care trebuie să le întrebați pentru a vă proteja de o eventuală înșelătorie și  pentru a avea răspuns la toate întrebările referitoare la istoricul mașinii și starea actuală în care se află.

Mașina a suferit accidente de orice fel? În unele cazuri, accidentele sunt afișate în raportul istoric al vehiculelor, însă nu trebuie să presupuneți automat că acestea sunt complete sau actualizate. Dacă mașina s-a aflat într-un accident aflați cât de rău a fost deteriorată și cum a fost reparată.

Care este istoricul autovehiculului? Dacă vânzătorul nu deține prea multe detalii despre mașină sau dacă informațiile pe care vi le oferă sunt decât pentru o perioada scurtă de timp, acest lucru reprezintă un semnal de alarmă. Asigurați-vă că ceea ce spune este real iar dacă informațiile referitoare la mașină sunt de foarte puțin timp, iar mașina a fost cumpărată de puțin timp și dorește să o vândă imediat înseamnă că există o problemă serioasă.

De ce vindeți mașina? Această întrebare este destul de simplă iar majoritatea vânzătorilor au o poveste deja pregătită. Însă, este important să vă bazați și pe senzația pe care vânzătorul v-o oferă atunci când vă dă răspunsul prestabilit. Sentimentul de siguranță sau nesiguranță pe care vi-l oferă vă ajuta să alegeți dacă să aveți încredere sau nu în spusele sale.

Pot lua mașina la mecanic pentru o inspecție? Din nou, dacă sunteți serios cu privire la cumpărare mașinii întrebați și acest lucru. Vânzătorii serioși și care nu au intenția să vă fure nu vor avea nicio problemă cu această cerere. Pe de altă parte, dacă există un sentiment de ezitare sau respingere, acest lucru este un semn de avertizare care anunță că există de fapt probleme despre care nu ați fost informat.

Pot verifica seria de șașiu? Seria de șasiu împreună cu toate actele pe care le deține mașina vă vor da toate informațiile importante cu privire la autovehiculul pe care doriți să-l achiziționați. În situația în care există nereguli cu actele și cu seria de șasiu nu trebuie să vă achiziționați acel autovehicul.