Cum poți calcula precis rutele prin monitorizarea GPS?

Monitorizarea GPS spune de la sine ce funcționalitate aduce: știi în orice moment unde se află vehiculele din flota ta și ce fac șoferii tăi. Iar dacă te vei obișnui să urmărești parametrii de funcționare în timp real și dacă vei ști să profiți la maximum de sistemul achiziționat, vei putea reduce costurile lunare cu până la 30%, un beneficiu extrem de important în zilele noastre, când prețurile la carburanți au crescut semnificativ.

Economii de costuri și management eficient

Capacitățile de control ale unui sistem de monitorizare GPS oferă beneficii importante, precum economii de costuri și management eficient al performanței. Acestea contribuie la reducerea kilometrajului inutil, la buna utilizare a resurselor, la reducerea costurilor și la optimizarea proceselor afacerii tale fără a crește cheltuielile. Cu rapoarte și analize avansate, poți evalua cu ușurință performanța și eficiența orelor de lucru ale angajaților tăi.

Un sistem de monitorizare GPS a vehiculelor permite urmărirea rutelor și a timpilor de oprire și indică viteza medie și consumul de combustibil. În acest fel, ai control total asupra activității angajaților tăi și poți crea rutele potrivite, astfel încât să poți optimiza timpul petrecut pe traseu și, implicit, să scazi costurile aferente necesarului de combustibil. Toate acestea pot fi efectuate mai ales dacă începi să calculezi toate rutele pe care le realizează șoferii tăi în fiecare lună.

Cum ajută monitorizarea GPS ajută la scăderea costurilor lunare?

Optimizarea rutelor parcurse de vehiculele din flota ta în ceea ce privește numărul de kilometri reduce cantitatea consumată de combustibil. Un sistem de monitorizare GPS de bună calitate ar trebui să poată citi locația în așa fel încât traseul vehiculului afișat pe hartă să corespundă „curburii drumului”. Această abordare permite calcularea precisă a rutelor, astfel încât frecvența locațiilor să fie furnizată utilizând 3 parametri cheie:

  • timpul – de exemplu: la fiecare 30 secunde
  • distanța – de exemplu: la fiecare 200 metri
  • unghiul de virare – care include curbele de pe traseu

Având la dispoziție acești parametri, vei putea începe să îți creezi singur rutele de transport pentru toate mașinile prezente în flota ta. Pe baza unui astfel de sistem, ajungi în foarte scurt timp să reduci numărul de kilometri dintre rute, să nu ții mașinile ocupate prea mult timp (ceea ce înseamnă că vei putea face mai multe transporturi într-o lună, spre exemplu) și să îți reduci costurile lunare în privința combustibilului.

Monitorizarea vehiculelor din flotă, bazată pe tehnologia GPS, este un serviciu de bază în prezent, deoarece oferă control și stabilitate din punctul de vedere al costurilor. Dacă încă nu ai făcut pasul către digitalizarea rutelor parcurse de către șoferii tăi, poți consulta site-ul de specialitate cargotrack.ro, care oferă diverse modele de sisteme de monitorizare GPS pentru vehicule.

 

Sursă foto: Autopista