TOP 4 elemente care să nu-ți lipsească sub nicio formă, dacă vrei ca afacerea ta să fie sustenabilă în industria HoReCa

Fie că vrei să îți deschizi un restaurant, fie că deja deții un business în industria HoReCa, este esențial să te gândești la un echilibru între mediul local și cel global. Diversitatea este importantă, dar ceea ce te va ajuta să te situezi cu afacerea ta în top este modul în care o gestionezi și ce grad de sustenabilitate ai. În acest caz, există mai multe elemente care nu ar trebui să îți lipsească sub nicio formă, în condițiile în care dorești ca firma sau brandul tău să fie și „safe” pentru mediul înconjurător.

Iată câteva lucruri de care să ții cont, atunci când vrei ca businessul tău să fie sustenabil în industria HoReCa:

  •  În primul rând, trebuie să iei în considerare faptul că natura joacă un rol extrem de important, iar reducerea deșeurilor reprezintă un punct cheie în menținerea unui grad înalt de sustenabilitate. În acest caz, poți opta pentru achiziționarea unor seturi de pungi din hârtie cu mâner pe care Evamar.ro le are în ofertă. Ai posibilitatea de a alege dintre mai multe modele, depinzând de necesitatea ta. Acestea pot fi utilizate în momentul în care, de exemplu, clientul comandă un anumit meniu la pachet. Hârtia este biodegradabilă, lucru ce nu pune în pericol mediul înconjurător. Aceste pungi din hârtie sunt utile pentru brutării și patiserii, cafenele și bistro, covrigării, pizzerii, fast-food-uri, restaurante, dar și pentru hoteluri sau pensiuni.
  • Pe de altă parte, dacă deții un lanț de fast-food sau un așezământ turistic, precum un hotel sau o pensiune, trebuie să iei în considerare și ideea de conservare a apei. Această chestiune nu ar trebui deloc neglijată, deoarece, pe lângă faptul că ar putea să te coste în plus la final de lună, risipirea apei ar putea avea un impact asupra mediului înconjurător. Apa ar trebui utilizată eficient și responsabil. Verificarea instalațiilor din clădire este importantă, însă se recomandă instalarea unui sistem automatizat care să te ajute să reduci din cantitatea de apă care este utilizată.
  • Un alt element important este legat de energia electrică. Experții în domeniu recomandă, pentru ca afacerea ta să fie sustenabilă, să investești în echipamente, becuri și spoturi care sunt eficiente energetic. Este important să ai un consum minim și să nu dăuneze mediului înconjurător. Dacă spațiul pe care îl deții îți permite, ai putea maximiza utilizarea luminii naturale.
  • Atunci când faci parte din industria HoReCa, trebuie să ții cont și de reciclare. Protejarea mediului este esențială, iar deținerea unui contract cu un furnizor de servicii de salubritate joacă un rol important într-o afacere care pune accent pe sustenabilitate. Se recomandă ca deșeurile să fie transportate la un punct de colectare eco-friendly, acolo unde urmează să fie transformate. Iar, pentru a ridica gradul de sustenabilitate, poți alege să te folosești și de alte elemente prietenoase cu mediul. De exemplu, dacă servești băuturi răcoritoare sau limonadă, poți înlocui paiele din plastic cu cele din hârtie biodegradabilă.

Deținerea unei afaceri în industria HoReCa implică flexibilitate și adaptabilitate.  Pentru a considera o afacere ca fiind „sănătoasă”, atât pentru clienți, cât și pentru natură, trebuie să iei în calcul multe elemente. Odată ce ții cont de gradul de sustenabilitate, vei putea să-ți gestionezi altfel resursele pe care le deții deja. De asemenea, promovarea unui astfel de comportament în fața consumatorului te-ar putea situa chiar în top, în privința calității serviciilor pe care le oferi.

Sursă foto: Pexels.com